merry christmas

...din partea colectivului Spitalului Militar de Urgență REGINA MARIA Brașov!

Asistență Religioasă

Biserica Ortodoxă Română cu hramul ‘Nașterea Maicii Domnului’ din incinta Spitalului Militar ‘Regina Maria’ Brașov, Protopopiatul Brașov, a fost clădită, din evlavia creștină și prin contribuția bolnavilor și a personalului medical.

În vara anului 2005, prin bunăvoinţa doctorului Badea şi cu binecuvântarea mitropolitului Antonie Plămădeală, mitropolitul Ardealului, s-a pus piatra de temelie a viitoarei biserici din incinta spitalului, al cărei preot paroh este Gârlonţa Florin.Începând cu 1 ianuarie 2006 este numit preot paroh Ioan Florin Băşa, care a continuat şi terminat lucrările de construcţie ale Sfintei Biserici. Lăcaşul de cult este construit din cărămidă şi acoperit cu ţiglă metalică. În anul 2007, este ridicat în turnul bisericii un clopot de o sută de kilograme, donat de doctorul Badea.

Biserica a fost sfinţită în 2008 de IPS Laurenţiu

La 24 iunie 2008 a avut loc slujba de binecuvântare săvârşită de Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de preoţi, a oficialităţilor locale şi a credincioşilor.După această dată, preotul Băşa a început să slujească în Sfânta Biserică.

A fost un prilej de bucurie pentru bolnavii şi personalul spitalului care aveau acum un loc de rugăciune şi închinăciune, o „poartă către Cer”. În anul 2009, exteriorul bisericii a fost tencuit şi s-au început lucrările la catapeteasmă, care este sculptată în lemn de stejar şi împodobită cu ornamente şi icoane.Anul 2010 marchează sfârşitul lucrărilor la iconostas şi începerea celor pentru pictura bisericii.

În prezent, Parohia Spitalului Militar „Regina Maria” din Braşov se înfăţişează ca o Biserică vie, cu multă dragoste faţă de aproapele şi multă nădejde în ajutorul Domnului şi Mântuitorului Hristos şi al Maicii Domnului în aceasta trudnică lucrare. Lucrările de construcţie necesită finanţări substanţiale care se obţin cu eforturi mari din partea părintelui paroh

 • Ambulatoriul Integrat

  Pacienţii pot beneficia de servicii ambulatorii pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist din alte cabinete aflate în contract cu casele de asigurări de sănătate
  Mai mult
 • Servicii Medicale de Urgență

  Integrat în sistemul medical militar de urgență, spitalul nostru asigură primirea și rezolvarea urgențelor prin Compartimentul de Primiri Urgenţe.
  Mai mult
 • Program

  • Internări
   Lu-Vi : 07.00 - 15.00
  • Farmacie
   cu Circuit Deschis
   Lu,Ma,Jo,Vi : 07.00 - 15.00
   Mi: 07:00 - 17:00
  • Imagistică
   Lu-Vi : 08.00 - 20.00
  • Recoltare analize
   Lu-Vi : 07.30 - 09.00
  • Vizită
   Lu-Du : 15.00 - 16.00

Solicita o programare

Arta medicinii constă în amuzarea pacientului în timp ce boala se vindecă in mod natural.

— Voltaire
Acces ForumAcces MailProgramare ONLINE
ro_RORomână
en_USEnglish ro_RORomână